Acne behandeling2020-11-22T18:41:37+00:00

ACNE BEHANDELING

Iedereen kent ze wel; puisten (of pukkels). En hoewel ze vaak de onschuldige naam “jeugdpuistjes” krijgen, zijn ze erg vervelend en komen ze op iedere leeftijd voor. We hebben allemaal wel eens een puistje, maar als je er regelmatig meerdere hebt, of ze zijn constant aanwezig, is het erg vervelend en kun je er minder zelfvertrouwen van krijgen.

Aan het begin van de acne behandeling bij Salon Ivon gaan we samen op zoek naar de oorzaak. Acne kan meerder oorzaken hebben. Door kritisch te kijken naar je lifestyle kunnen we vaak met wat kleine aanpassingen al erg mooie resultaten behalen.

Tijdens deze behandeling wordt je huid op een milde maar effectieve manier gereinigd door een dubbele reiniging. Hierna wordt een peeling afgestemd op jouw huid ingezet. De peeling zorgt ervoor dat de onzuiverheden makkelijker verwijderd kunnen worden en voorkomt nieuwe verstoppingen en puistjes.

Na de peeling brengen wij een zuiverend masker aan. Ook deze wordt afgestemd op de behoeftes van jouw huid op dat moment.

Als laatste stap verzorgen we de huid en geven tips en adviezen over voeding, hygiëne en verzorging voor de huid zodat puistjes en mee-eters worden voorkomen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe ontstaat een puistje?2019-06-05T11:17:43+00:00

Onze huid zit vol kleine ‘gaatjes’ waardoor talg vloeit. Dit zorgt ervoor dat onze huid en haren soepel zijn en blijven. De ene huid produceert meer talg dan nodig. Dit noem je een vette huid. Als de poriën verstopt raken, kan een puistje ontstaan.

Wat is een puistje?2019-06-05T11:17:33+00:00

Een puistje is een verstopping van een talgkliertje wat onder invloed van bacteriën kan ontstaan.

Kan acne erger worden door het eten van bijv. chocolade?2019-06-05T11:17:28+00:00

Dat is best een lastige vraag om te beantwoorden. De één heeft een totale break-out na het eten van chocolade waarbij de ander kan eten wat hij of zij wil zonder er meer puisten van te krijgen.
Wel is het zo dat (toegevoegde) suiker, in welk voedingsmiddel dan ook, ontstekingen bevordert. Chocolade kan daardoor zorgen dat puistjes erger worden. Maar hoe hoger het percentage chocolade, hoe minder suiker deze bevat en dus minder kans op een uitbraak van puistjes geeft.

Mijn zoon/dochter heeft last van acne, wat kan ik doen?2019-06-05T11:17:23+00:00

Hoewel je niet altijd bij je kind bent, is het belangrijk te zorgen voor gezonde, verse voeding. Probeer het drinken van frisdranken en sapjes te beperken en ook het snoepgedrag zo veel mogelijk te minimaliseren. Al deze voedingsmiddelen bevatten veel, heel veel suiker wat de ontstekingen kan bevorderen. Ook kan het helpen om zijn/haar kussensloop regelmatig goed heet te strijken. Hiermee voorkom je opnieuw infecties tijdens het slapen. Ook is het belangrijk dat uw zoon/dochter zijn/haar huid goed reinigt en verzorgt met producten die de huid niet verstoppen.

Kan het kwaad om mijn puistjes te camoufleren met make-up?2019-06-05T11:17:18+00:00

Dit is helemaal afhankelijk van het soort make-up. Veel soorten make-up bevatten verstoppende en uitdrogende ingrediënten. Hierdoor sluit je de huid volledig af en kunnen afvalstoffen niet goed over de huid vloeien en ontstaan er meer puistjes en mee-eters. Ook werken producten met uitdrogende eigenschappen averechts, zoals zeep. Hierdoor heeft je huid het idee dat ze uitdroogt en zal gaan compenseren door meer talg aan te maken wat weer voor meer puistjes zal zorgen.

Mag ik zelf mijn puistje uitknijpen?2019-06-05T11:17:13+00:00

Ai, nee, liever niet. De ene puist is de andere niet. Ook is het belangrijk om erg hygiënisch te werken. Soms lijkt een puist ‘rijp’ maar krijg je er bij het knijpen niks uit, het resultaat; dagen een rode en pijnlijke bult die nog groter is dan eerst. Een puist kan je vergelijken met een ballon. Zie je een wit puntje, zit het zwakste stukje ‘ballon’ aan het huidoppervlak. Als je dan de puist zou uitdrukken, komt het vuil van de puist aan de buitenkant eruit. Soms zie en voel je alleen een rode bult die beurs aanvoelt. Je bent geneigd hier flink in te knijpen. Helaas zit in zo’n geval het zwakste stukje ballon in de huid. Ga je dan druk uitoefenen, komt het vuil uit de puist in de huid terecht en veroorzaakt zo een grotere ontsteking die langer de tijd nodig heeft om te genezen. De schoonheidsspecialiste van Salon Ivon maakt gebruik van verschillende technieken waardoor een nieuwe infectie wordt geminimaliseerd en de kans op littekens vele malen kleiner is dan bij het zelf verwijderen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

WILT U SPECIFIEK PRODUCTADVIES? VRAAG HET DE SCHOONHEIDSSPECIALISTE VAN SALON IVON

Ga naar de bovenkant