Zonnebrandcrème – waar moet ik op letten?


Na al het wisselvallige weer zijn de vooruitzichten voor de komende dagen een stuk beter en Nederland wordt in het zonnetje gezet. Om de huid te beschermen tegen zonnebrand en zonschade is insmeren met zonnebrandcrème noodzakelijk. Helaas wijst onderzoek uit dat twee derde (65 procent) van de consumenten niet weet dat er zeven theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt nodig zijn voor het goed beschermen van gezicht en lichaam.

De juiste hoeveelheid zonnebrandcrème?

Om de bescherming te krijgen die de zonnebrandcrème belooft te geven, dien je de crème vrij dik op de huid aan te brengen. Zuinig smeren geeft een veel lagere beschermingsfactor dan op de verpakking vermeldt staat. Daarom adviseren wij van Salon Ivon om uzelf in te smeren met 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:

  • 1 voor gezicht en hals
  • 2 voor armen en schouders
  • 2 voor borst, buik en rug
  • en 2 voor benen en voeten

Heb je niet voldoende aan de geadviseerde theelepels? Onthoud dan dat je beter te veel en te vaak dan te weinig kunt smeren!

De Juiste volgorde

Omdat zonnebrandcrème vaak pas na circa 30 minuten optimaal werkt, is het verstandig de crème op tijd aan te brengen. De juiste volgorde om in te smeren is:

  • Huidverzorging
  • Zonbescherming
  • Make-up

Doorgaans breng je dus eerst de zonbescherming aan en daarna pas de dagverzorging.

Hoe vaak moet ik smeren?

De kwaliteit van zonnebrandcrèmes is de laatste jaren sterk verbeterd, maar de beschermende factor neemt tijdens het zonnen af. Dit wordt versneld door het dragen van kleding en door te zwemmen. De ‘waterproof’ zonnebrandcrèmes blijven beter op de huid zitten, maar toch is het ook dan belangrijk om de huid om de 2 uur in te smeren.

Welk product heb ik nodig?

Er zijn ontzettend veel verschillende zonbeschermingsproducten verkrijgbaar – toch is het belangrijk kritisch te kijken wat u koopt.

Salon Ivon bied 3 verschillende zonneproducten aan.

Mijn grote favoriet is de Cenzaa Bohemian Summer Sweet Sun Protection
Dit is een zonnebrandspray met SPF 50 die een bijzonder hoge zonbescherming biedt en huidveroudering, zonuitslag en verbranding tegengaat. De hydraterende en beschermende zonnebrandspray met UVA en UVB bescherming zorgt voor een stralende en glanzende huid. Sweet Sun Protection bevat een zoete delicate geur die u meeneemt op een chique reis naar de azuurblauwe zee en parelwitte stranden van Ibiza.

De spray is geschikt voor alle huidtypes en zorgt voor een zeer sterke bescherming.

  • SPF 50 UVA|UVB
  • Voorkomt schadelijke effecten van de zon
  • Voorkomt vroegtijdige huidveroudering

Verder heeft Cenzaa 2 producten die ik standaard bij mij heb:
Cenzaa Facial Protection – Bescherming & anti-aging in 1!
Dit is een hydraterende gezichtsbeschermer die huidveroudering tegengaat en helpt zichtbare schade te voorkomen en uw huid zijde zacht maakt.

Ze zijn verkrijgbaar in medium en high bescherming en in verpakkingen van 30ml. Ideaal om altijd bij je te hebben en zodra het zonnetje gaat schijnen tevoorschijn te halen. Zeker wanneer je onverwachts op een terrasje beland.

Werken andere zonnebrandcrème’s dan niet?

Gelukkig wel! Maar kijk altijd kritisch naar het product wat je koopt. Zo is het altijd het beste om geen producten te gebruiken met paraffine. Helaas zijn er veel fabrikanten die er allerlei andere namen aan geven.
Ook is het verstandig producten niet langer dan een jaar te bewaren. Door de temperatuur en zonlicht is de SPF niet betrouwbaar meer. Daarbij beschermen veel producten alleen tegen UV-B, waardoor je niet of minder snel verbrand. Helaas is daardoor uw DNA niet goed beschermd wat huidveroudering of zelfs huidziektes kan veroorzaken.

Hogere factor

Helaas denken veel mensen nog steeds dat wanneer je een zon-verzorgingsproduct met bijvoorbeeld SPF30 gebruikt, je niet meer bruin wordt. Dit is een fabeltje. Bescherm je huid en geniet langer van een mooie bruine teint!

 

Veel zonplezier!
Salon Ivon

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.