BrowTastic


We kunnen er niet meer omheen…Onze wenkbrauwen hebben de belangrijkste rol van ons gezicht gekregen. Ze mogen dus gezien worden. De klassieke wenkbrauw behandeling bestaat uit het verven van de haartjes en het modelleren door middel van een pincet en eventueel wax aan de onderkant van de wenkbrauw. Echter loopt de kleur van de wenkbrauwen redelijk snel terug (tenzij je ze heel donker maakt). Heb je een litteken in je wenkbrauw, een plekje waar geen haren groeien of geen dicht bevolkte wenkies? Dan zullen deze na de behandeling nog meer opvallen. Zoals ik wel eens zeg… “een kaal hoofd kan je ook niet verven.”

 

Gelukkig is daar wat op gevonden: BrowTastic; dit is de trend van het moment. De wenkbrauwen worden geverfd met Henna. Dit verft zowel de haartjes als de huid, hierdoor kan je een beetje  ‘smokkelen’ en de hapjes in je wenkbrauw verdoezelen. Ook qua styling gaan we een stapje verder. We kijken eerst wat de ideale vorm is bij jouw gezicht. In deze vorm wordt ook de Henna aangebracht. Als de Henna vervolgens is verwijderd worden de niet geverfde haartjes geëpileerd, zowel boven als onder de wenkbrauw.

Het resultaat? Super strakke wenkbrauwen wat met een beetje huiswerk 1 tot 3 weken blijft zitten.

 

De BrowTastic behandeling (€33):

  • Nog voor we de wenkbrauwen aanraken, kijken we eerst naar wat voor type je bent: een warm type of een cool type. Dit is namelijk belangrijk voor het resultaat in de kleur.
  • Nu leggen we je wenkbrauwen eerst in de watten en starten we met een milde scrub. Door het scrubben worden de dode huidcellen verwijderd en hecht de Henna aan de nieuwe huidlaag.
  • Om te zorgen dat de wenkbrauwen vrij zijn van vet (wat zorgt voor minder goede hechting) wassen we de wenkbrauwen met shampoo.(whaat?! Ja, echt het is een ware spa-treatment voor je wenkies!)
  • Nu is het tijd voor serieuzere zaken. Het uitmeten van de wenkbrauwen. Door middel van een aantal punten wordt de ideale vorm van je wenkbrauwen zichtbaar. Samen kijken we of jij dit ook mooi vind. Hierbij zullen wij je vragen af en toe even recht op te komen zitten.
  • Dan is het tijd voor het aanbrengen van de Henna, deze wordt in de vorm van de wenkbrauw aangebracht. Als deze lekker zijn ingepakt met Henna, is het wachten geblazen. De Henna heeft tot 30 minuten nodig om in te werken.
  • Als de inwerktijd voorbij is, is de Henna hard geworden en weken we deze met een speciale olie. Als de Henna zacht is, vegen we deze van de huid en de haartjes af.
  • Dan komen de pincet, de wax en de schaar om de hoek kijken om de overtollige haren te verwijderen.
  • Hierna is de BrowTastic behandeling in de salon klaar, echter is het erg belangrijk om de wenkbrauwen 24 tot 48 uur niet nat te maken. Dit kan gemakkelijk door het aanbrengen van Castor Oil.