Brazilian Wax2023-04-01T19:15:03+00:00

BRAZILIAN WAX

Brazilian Wax is een behandeling die steeds populairder wordt in Nederland. Bij deze waxbehandeling worden alle haren verwijderd van de schaamstreek bij vrouwen. Bij een Brazilian wax wordt gebruik gemaakt van speciale wax voor de gevoelige huid en speciaal voor de stugge haren.

Brazilian Wax is al jaren een van de meest uitgevoerde behandelingen bij Salon Ivon. U heeft altijd dezelfde schoonheidsspecialiste waardoor uw privacy wordt gewaarborgd.

Hoe gaat het in zijn werk;

Nadat u zich heeft ontdaan van uw onderkleding, mag u plaats nemen op de behandelstoel. Deze wordt zo ingesteld dat u comfortabel ligt en de specialiste van Salon Ivon u goed kan waxen. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd. Hiervoor gebruiken wij geen alcohol maar een huidvriendelijke spray. Hierna brengen wij een poeder of olie aan; dit is afhankelijk van uw haargroei en de gevoeligheid van uw huid. De poeder of olie zorgt ervoor dat de wax niet aan uw huid hecht maar wel aan uw haren wat huidirritatie voorkomt.

Als uw huid is gedesinfecteerd en klaar is voor de behandeling, wordt de wax aangebracht. De wax is warm maar mag niet heet zijn. Er worden meerdere plekken tegelijk aangebracht. Na het aanbrengen, kan de eerste wax worden verwijderd. Dit wordt herhaald tot de laatste haartje gewaxed zijn.
Als laatste wordt – uiteraard na het desinfecteren en voorbereiden – uw bilnaad onthaard. Direct na het waxen brengen wij een spray aan ter voorkoming van ingegroeide haren.

1e keer

70,-

Per keer

43,-

3x strip

125,-4,- korting

5x strip

199,-16,- korting

10x strip

387,-43,- korting

VEELGESTELDE VRAGEN

Is brazilian wax pijnlijk?2019-06-05T11:19:18+00:00

We kunnen een heel mooi verhaal  vertellen dat het pijnloos is maar ja, Brazilian Wax is niet geheel pijnloos. Door tips en tricks tijdens de behandeling zorgt de schoonheidsspecialiste van Salon Ivon ervoor dat het waxen zo comfortabel mogelijk is. Wat u vooraf kunt doen, is een uur voor de behandeling een paracetamol innemen. Let op! Geen aspirine.
Ook wordt de haargroei naarmate u vaker laat waxen minder, waardoor de gevoeligheid ook afneemt. En eerlijk is eerlijk; de behandeling duurt ongeveer 30 minuten en u heeft weken een super glad en zacht resultaat. Dat is het wel waard toch?!

Hoelang mag ik voor mijn behandeling niet scheren?2019-06-05T11:19:14+00:00

Bent u een fanatieke scheerster? Dan adviseren wij ongeveer 2 á 3 weken vooraf niet te scheren. Hierdoor zijn de haartjes wat langer en minder stug. Het voordeel daarvan is dat de haartjes makkelijker meegaan in de wax en u minder pijn ervaart. Het is even doorbijten maar alles voor het resultaat.

Hoe voorkom ik ingegroeide haren?2019-06-05T11:19:10+00:00

Door te zorgen dat de weg ‘vrij’ is voor het nieuwe haartje. Dit kunt u doen door vooraf goed te scrubben. 24-Uur voor de behandeling is het niet verstandig om te scrubben. Hierdoor kan uw huid gevoeliger worden voor de warmte van de wax.
Na de waxbehandeling maken wij gebruik van de Ingrown-X-It Solution. Deze spray zorgt ervoor dat de haarschachtjes (die vlak na de behandeling openstaan) goed schoon worden en de dode huidcellen worden verwijderd. Om te zorgen dat deze schachtjes goed vrij blijven, adviseren wij de Ingrown-X-It Solution regelmatig thuis te gebruiken.

Mag ik tussen twee wax behandelingen door scheren?2019-06-05T11:19:05+00:00

Liever niet. Dit zorgt ervoor dat je weer terug bij af bent. Probeer de wax behandelingen zo te plannen, dat deze kort voor een zwembad, sauna of weekend weg vallen. Zo kunt u onbezorgd genieten en heeft u geen scheermes meer nodig. Gaat u onverwachts iets leuks doen en komt het qua planning niet uit met de brazilian wax behandeling? Neem dan contact op met Salon Ivon; dan kunnen we kijken of we voor die tijd nog een behandeling kunnen plannen.

Ik heb toch een ingegroeide haar, wat nu?2019-06-05T11:19:00+00:00

Probeer – voor zover mogelijk – er niet aan te zitten. Dit kan het erger maken.
Mocht hij op een vervelende plek zitten (bijvoorbeeld net onder de rand van uw slip) kunt u met schone(!) handen en schone(!) tissues proberen het haartje uit te drukken.
Ook kijken wij bij Salon Ivon altijd uw huid na op ingegroeide haren, en verwijderen deze direct tijdens de behandeling.

Wanneer begin ik met waxen voor mijn vakantie?2019-06-05T11:18:55+00:00

Hoe eerder hoe beter. Haren hebben namelijk verschillende haargroei-fases. Door op tijd te beginnen met de behandeling, proberen we de haren in een fase te krijgen. Hierdoor verwijder je in één keer alle haren en groeien ze ook weer tegelijk. Hierdoor heb je lang een glad resultaat en minder haargroei bij de volgende behandeling. Probeer dus ruim voor je vakantie al meerdere keren te laten waxen. Dit voorkomt een hoop frustratie op je welverdiende reis.

Hoe vaak moet ik laten waxen?2019-06-05T11:18:51+00:00

Voor het beste resultaat adviseren wij in het begin iedere 4 weken te laten waxen. Haren hebben allemaal verschillende haargroei-fases en de cyclus van een haar duurt 4 weken. Door de haren iedere keer na 4 weken te verwijderen, zorg je ervoor dat de haren in dezelfde fase komen. Hierdoor heb je na het waxen weken lang een gladde en haarloze huid. Na verloop van tijd (is voor iedereen verschillend) komt er na 4 weken steeds minder haar terug. Dan kunnen we de behandelingen 6 weken na elkaar plannen. Als dat ook frequent gebeurd, kunnen deze periodes ook steeds langer worden.

O nee, ik heb een afspraak staan maar ik ben ongesteld…2019-06-05T11:18:46+00:00

Geen probleem! Door gebruik te maken van een tampon kan de Brazilian Wax gewoon doorgaan. Wij snappen dat het misschien niet heel fris voelt maar inmiddels hebben wij heel wat blauwe touwtjes voorbij zien komen😉

Ga naar de bovenkant