Harsen2023-04-01T18:23:29+00:00

HARSEN

Dag in, dag uit strijden we met zijn allen tegen die vervelende en ontsierende haren. Ze groeien dan ook over ons hele lichaam behalve op onze voetzolen en handpalmen. Om deze haren te lijf te gaan, maken veel vrouwen en mannen gebruik van scheermesjes. Zo ben je op een eenvoudige en snelle manier van je haren af. Ideaal toch?

Niet helemaal! Niet veel later voel je die rottige stoppeltjes al en met een beetje pech heb je allemaal rode pukkeltjes.

Gelukkig zijn er ook andere manieren om van al het haar af te komen. Salon Ivon onthaart het lichaam door middel van hars en wax. Een snelle effectieve manier die harde haren voorkomt en geen scheerirritatie geeft.

Hier onder vindt u alle hars-behandelingen opgesomd.

We worden ons steeds bewuster van onze wenkbrauwen. Er is door de jaren heen dan ook veel gebeurt op het gebied van’wenkbrauw-mode’.

Zo was het vanaf 1920 de trend om alles van de wenkbrauw af te scheren(!) en vervolgens een streep te tekenen wat de wenkbrauw voor moest stellen. Tot 1950 is het redelijk hetzelfde; eerst wordt het lijntje hoog en rond getekend, later worden ze nog steeds getekend maar wel iets natuurlijker. vanaf 1950 worden de bredere, natuurlijke wenkbrauwen de trend. Zo erg zelfs dat vrouwen helemaal niks meer doen aan hun wenkbrauwen.

En zoals bij iedere trend op mode gebied, begint alles weer opnieuw. Tot nu.
Op dit moment zijn volle wenkbrauwen hip en happening. Vol, maar wel verzorgd.

Bij Salon Ivon weten we dat epileren niet de meest prettige behandeling is; één voor één de haartjes met een pincet verwijderen. Daarom kijken we eerst naar de vorm van je wenkbrauw en bespreken we de wensen. Daarna bereiden we de huid voor door haar te desinfecteren met een desinfectant zonder alcohol waardoor de huid niet uitdroogt. Daarna brengen we een olie aan. Nu is de huid klaar voor de wax. Deze wordt heel plaatselijk onder de wenkbrauw aangebracht waardoor alleen de haartjes die verwijderd moeten worden, in de wax komen.
Mocht het nodig zijn, wordt de wax ook boven de wenkbrauw aangebracht. Tussen de wenkbrauwen waxen we de haren uiteraard ook.

Vervolgens brengen we voor het perfecte resultaat een zogenaamde ‘pincet wax’ aan. Deze verwijderd zelfs de meeste kleine haartjes waardoor je een glad effect krijgt. Ook houdt het resultaat hierdoor langer aan.

Als finishing touch lopen we de wenkbrauw nog na met een pincet en wordt indien nodig de wenkbrauw geknipt.

Van een beetje donshaar tot veel donshaar tot stugge donkere haren. Het kan allemaal op je bovenlip. Het liefst willen we allemaal een gladde bovenlip zonder dons of haar in wat voor vorm dan ook. Gelukkig is een gladder dan glad resultaat met deze behandeling gegarandeerd.

Voor het aanbrengen van de wax wordt de huid eerst gedesinfecteerd. Deze desinfectant is zacht voor de huid en droogt haar niet uit. Daarna brengt de schoonheidsspecialiste van Salon Ivon een poeder/olie aan wat zorgt dat de wax enkel aan de haren hecht en niet aan de huid. Dit voorkomt veel huidirritatie. Daarna wordt de warme en vloeibare wax aangebracht. Na het aanbrengen koelt de wax af en krijgt een vaste vorm waardoor deze makkelijk te verwijderen is. Nadat alle zichtbare haren zijn verwijderd, brengen we nog een zogenaamde ‘pincet-wax’ aan. Deze wax haalt alle donsharen weg waardoor het resultaat langer en gladder is.
Na het waxen verwennen we de huid met een kalmerende gel waardoor de eventuele roodheid snel wegtrekt.

Ai, een vervelende prikkende haar op je kin en hij is nog donker ook.
Helaas kan, onder invloed van hormonen, een verstoorde haargroei voorkomen op de kin. Dit kan zich beperken tot een enkele haar maar soms ook tot een aardig aantal haren.
Het advies van Salon Ivon is om niet met het scheerapparaat aan de gang te gaan maar de haren te laten waxen.
Het voordeel van waxen is dat de haren zachter terugkomen. Soms is het zelfs zo dat het haarworteltje een beetje beschadigd raakt (gelukkig niet zichtbaar) waardoor de haar helemaal niet meer terug komt. Zo voorkom je bij een verjaardag, dat je prikt bij het feliciteren.

Voor het aanbrengen van de wax wordt de huid eerst gedesinfecteerd. Deze desinfectant is zacht voor de huid en droogt haar niet uit. Daarna brengt de schoonheidsspecialiste van Salon Ivon een poeder/olie aan wat zorgt dat de wax enkel aan de haren hecht en niet aan de huid. Dit voorkomt veel huidirritatie. Daarna wordt de warme en vloeibare wax aangebracht. Na het aanbrengen koelt de wax af en krijgt een vaste vorm waardoor deze makkelijk te verwijderen is.
Nadat alle zichtbare haren zijn verwijderd, brengen we nog een zogenaamde ‘pincet-wax’ aan. Deze wax haalt alle donsharen weg waardoor het resultaat langer zichtbaar is en gladder is.
Na het waxen, verwennen we de huid met een kalmerende gel waardoor de eventuele roodheid snel wegtrekt.

Veel vrouwen hebben snel last van een geïrriteerde huid na het scheren van hun oksels. En zeker het aanbrengen van deodorant is dan niet echt prettig. Salon Ivon maakt voor het ontharen van de oksels gebruik van een speciale wax voor de gevoelige huid. Deze is zo ontwikkeld dat hij op een lage temperatuur zeer effectief is.
Voor het aanbrengen van de wax wordt de huid eerst gedesinfecteerd. Deze desinfectant is zacht voor de huid en droogt haar niet uit. Daarna brengt de schoonheidsspecialiste van Salon Ivon een poeder/olie aan welke ervoor zorgt dat de wax enkel aan de haren hecht en niet aan de huid. Dit voorkomt veel huidirritatie. Daarna wordt de warme en vloeibare wax aangebracht. Na het aanbrengen koelt de wax af en krijgt een vaste vorm waardoor deze makkelijk te verwijderen is. Als alle wax en haren zijn verwijderd, is een gladde oksel zonder huidirritatie het resultaat.

Wist u dat een onaangename zweetgeur onder de oksels veroorzaakt kan worden door bacteriën? Door de haren in zijn geheel te verwijderen – wat bij waxen gebeurt – hebben bacteriën minder kans om te hechten en zich te vermenigvuldigen.

Om de benen te ontharen, maken wij gebruik van harsrollers. Deze rollers zijn verwarmd en zo ontworpen dat ze makkelijk over de huid rollen en de hars gelijkmatig verdelen. Na het aanbrengen van de hars worden er strips aangebracht over de hars. Door deze goed aan te drukken en in een vloeiende beweging te verwijderen, blijven de haren aan de strip zitten. Deze handeling wordt herhaald tot alle haren verwijderd zijn van de benen. Wat overblijft is een gladde zachte huid.

Je eigen rug scheren is een onmogelijke opgave. Speciaal daarvoor heeft Salon Ivon de behandeling: harsen van de rug. Hierbij werken wij met verwarmde rollers. Op deze manier wordt de hars gelijkmatig over je rug verdeeld. Vervolgens brengen wij de strip aan die wij stevig aandrukken. Hierna wordt de strip in een snelle, vloeiende beweging van de huid gehaald. Wat overblijft is een haarvrije rug.

VEELGESTELDE VRAGEN

Krijg ik na het harsen dikke zwarte haren?2019-06-05T11:17:07+00:00
Nee, dat is echt een fabelt. Als wij een haar uit de huid halen, stoppen wij daar geen pigment in terug. Het haartje dat terug komt, is een kopie van het verwijderde haartje.
Hoe komt het dat ik steeds meer stugge haren op mijn kin krijg?2019-06-05T11:17:01+00:00
Bij vrouwen is de kin de zogenaamde hormoon-zone. Mochten je hormonen aan het schommelen zijn, kan het gebeuren dat je meer donkere of stuggere haren op je kin of kaaklijn krijgt. Kijk maar eens of je het verband kunt leggen tussen je eiersrpong of je menstruatie en de haartjes op je kaaklijn.
Is mijn gezicht erg rood na het harsen?2019-06-05T11:16:52+00:00
Dat ligt erg aan de gevoeligheid van je huid, maar over het algemeen valt het erg mee. Na het waxen van de bovenlip en kin brengen wij altijd een kalmerende gel aan die er voor zorgt dat de roodheid snel wegtrekt.
Ben ik na 1 keer scheren gelijk van alle stoppels af?2019-06-05T11:16:40+00:00
Nee, dat kunnen wij helaas niet garanderen. Doordat haren in verschillende groeifases zitten, zal je na één keer harsen nog wel stoppeltjes voelen. Naarmate je benen vaker laat harsen en tussendoor niet scheert, worden je benen steeds gladder.

Ga naar de bovenkant